Jaarverslag  2016 Stichting Sri Ganapathy Sachchidananda Benelux ( St.SGS Benelux)

In 2016 waren de hoogtijdagen: Maha Shivaratri (6/3), Sri Swamiji’s verjaardag (29/5), Navaratri (9/10) en Datta Jayanti (11/12). Tijdens deze satsangs werden Bhajans gezongen, Puja en Homa door de pandit verricht en was er ter afsluiting een gezamenlijke maaltijd. De satsangs vonden plaats in Lelystad in het gebouw van de Holisan aan de Merwede.

In 2016 heeft Sri Swamiji driemaal een bezoek gebracht aan Europa.

In juni werd in Fluёli Ranft (Zwitserland) door Sri Swamiji voor de tweede keer  een Mauna seminar gegeven. Ter afsluiting van deze cursus werd een concert door Sri Swamiji en zijn groep gegeven dat door velen werd bezocht. Devotees uit de Benelux bezochten dit evenement en waren daar zeer enthousiast over. Enkele devotees uit Nederland deden op verzoek van de Zwitserse Datta Yoga Center mee met het videoteam voor de opnames van het concert, wat een belangrijke bijdrage was.

In september vond in Londen de inauguratie plaats van de nieuwe Sri Hanuman Mandir (tempel) . Enkele devotees en een afvaardiging van het bestuur uit Nederland waren ook aanwezig. De Hanuman murti is een emerald beeld van uitzonderlijke kwaliteit met een bijzondere uitstraling.

In december heeft Sri Swamiji een verrassingsbezoek gebracht aan Frankfurt in Duitsland ter gelegenheid van 40 jaar (1976-2016) bezoeken aan Duitsland.

Aan donaties is in 2016 een bedrag ontvangen van € 10.449,76.