Sri Swamiji brengt een belangrijk gedeelte van Zijn boodschap over door muziek – die bekend staat om de toewijding aan het goddelijke. Zijn muziek is devotioneel en wordt gebruikt voor de overdracht van spirituele energie. Sri Swamiji zingt eigen gecomponeerde bhajans in Sanskriet, Hindi, Telegu, Kannada en Engels. Hij speelt ayurvedische ragas (Indiase toonladders) op een hedendaagse synthesizer, terwijl Hij wordt begeleid door musici die moderne en traditionele Indiase instrumenten bespelen waaronder de viool en tabla.

Overal ter wereld hebben velen baat gehad bij Zijn concerten, variërend van lichamelijke heling tot spirituele begeleiding en bescherming, en een overweldigend gevoel van Goddelijke Liefde. Het basisprincipe is gebaseerd op het inzicht dat iedere ziekte geestelijke oorzaken heeft en ernstiger zijn dan wat zichtbaar is. Muziek heeft een groot effect op het lichaam en de geest. Wan?neer de Namas (Gods namen) met volledige overgave en zuivere toewijding worden uitgesproken en veelvuldig worden herhaald, zal de geest tot rust komen en het lichaam weer nieuwe langdurige energie verkrijgen.

Ragas helpen bij de behandeling van patiënten. Nilambari Raga helpt bij slapeloosheid, Bilahari of Kedaram Ragas geven nieuwe kracht, Sri Raga verhelpt conges?tie, Sama Raga geeft geestelijk evenwicht, terwijl Dwijanti helpt tegen verlamming, en Bhupala en Malayamarutha iemand energiek maakt. Dit korte overzicht toont aan hoeveel helende potentie er in de verschillende ragas zit om mentale en fysieke ziekten te kunnen helen. In dit verband zegt Swamiji steeds: ” Bhojan (voedsel) is voor het lichaam en Bhajan (het zingen van Gods glorie) is voor de geest”. Swamiji zegt: “I do not heal. The Lord heals: Dattatreya is the Healer. I am only the instru?ment. I am nothing before His power”